Nu ska curry bota cancer

Posted on: May 09, 2012 at 01:12
En ny kemikalie som hittats i currykryddan undersöks i Storbritannien för att ta död på tarmcancer-tumörer hos insjuknade patienter.

Ungefär 40 000 personer diagnostiseras med tarmcancer i Storbritannien varje år. Med det nya fyndet som gjorts i den populära currykryddan, som ofta används i indisk matlagning, hoppas läkare på ett botemedel till den dödliga cancer-sjukdomen, rapporterar BBC.

– Utsikterna för att curry kan öka cancercellernas känslighet för kemoterapi är spännande för det kan innebära att man kan ge lägre doser, så att patienterna har lägre sidoeffekter och kan fortsätta med behandlingen längre, säger professor William Steward, som leder studien.

''Leda till ny medicin''

Därför testas nu 40 olika patienter med curry-medicinen på ett sjukhus i brittiska Leicester.

Tanken är att se hur väl kemikalien reagerar med de insjukna.

– Den här studien befinner sig vid ett väldigt tidigt stadie, men att undersöka plantans potential till att behandla cancer är något som vi hoppas kunna leda till ledtrådar om att utveckla ny medicin i framtiden, berättar Steward enligt BBC.

Ämnet som återfunnits i kryddan heter kurkumin.


Detta uppges vara anledningen till att cancer i asiatiska länder inte är i närheten av dödssiffrorna som existerar i väst:
Swedish
Blodigt val i Bangladesh

Valdagen kantades av oro och våld i Bangladesh. Över 200 vallokaler brandbombades och minst 18 personer dödades. De döda är mestadels oppositionsaktivister som har skjutits ihjäl...

Top News